Vitál magazin 2015. január

vital 2015-januar cimlap

Korábbi számaink:

vital 2014-junius cimlap
2014. június


vital 2014 cimlap
2013. november


vital 2014 cimlap
2013. június


vital1301-1
2013. január


vitalcimlap-regi
2011. november

 

Dr. Czeizel Endrével interjú is készült,
amely a Vitál magazinban olvasható

 

A Vitál magazin a Magyar Hírlap 01. 30-i számában jelent meg. A magazin itt megrendelhető.


sárvári fürdő

Dobogós helyre kerültünk kerékpár használatban

A folyamatosan épülő, illetve megújuló kerékpárutaknak köszönhetően, hazánkban egyre többen pattannak biciklire munkába járáshoz, túrázáshoz, és sportoláshoz. A hollandok és dánok mögött a magyarok választják leggyakrabban a kerékpáros közlekedést.
Bővebben  »


sárvári fürdő

Budapesti Halfesztivál: halünnep Vajdahunyad várában

Torkos csütörtökön – 2015. február 19-én – nyitja meg kapuit a III. Budapesti Halfesztivál, s négy napon keresztül várja látogatóit. A rendezvényen bemutatják hazánk folyóinak, tavainak halait, amelyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen résztvevő éttermek.
Bővebben  »


sárvári fürdő

Meseszép hazai kirándulóhelyek télen

Annak ellenére, hogy a tavaszra még várni kell, hiba lenne szögre akasztani a túrabakancsot, hiszen számos olyan kirándulóhely van itthon, Magyarországon is, amelyet télen is érdemes felkeresni.
Bővebben  »


sárvári fürdő

A belföldi turizmusnak jól jöhet a gyenge forint

Eltérően érinti a gazdaság egyes szereplőit a két éve nem látott forintgyengülés. A magyar deviza gyengélkedése nagyon rossz a devizahiteleseknek, a magyar vásárlóknak, a külföldi utat tervezőknek és az importőröknek. De jól járnak vele a külföldön dolgozó magyarok, a turisták és az exportőrök is.
Bővebben  »


esztergomi-fürdő

A mohácsi sokácok télűzője sokszínű lesz idén

A busójárás a más népek hiedelemvilágában is megtalálható télbúcsúztató, tavaszköszöntő, oltalmazó, termékenységet varázsló ünnepek családjába tartozik. A mohácsi sokácok busójárása igazi turistacsalogató program. Évente tízezrek kíváncsiak rá. A messze földön híres Mohácsi Busójárást idén 12-17. között rendezik.
Bővebben  »


esztergomi-fürdő

Hazánk volt a linzi utazási kiállítás díszvendége

Negyedszer rendeztek Linzben utazási kiállítást, amelyen hazánk volt a díszvendég. A kiemelt magyar részvétel célja, hogy vonzó ajánlatot kínáljanak azoknak az osztrák vendégeknek, akik Magyarországon tervezik eltölteni szabadságukat.
Bővebben  »


esztergomi-fürdő

Légdobolás az új fitnesz őrület

Az újévi fogadalmak toplistáján előkelő helyet foglal el a fogyás és az alakformálás, ezért cseppet sem meglepő, hogy ilyenkor szinte futótűzként terjednek a legújabb mozgásformák.
Bővebben  »


esztergomi-fürdő

Rejtőzködőket felfedező téli túrák

A Téli túrák nemzeti parkjainkban programsorozat keretében január 31-én és február 7-én közel húsz túraajánlattal várják a természetkedvelőket a hazai nemzeti parkok.
Bővebben  »


esztergomi-fürdő

Négycsillagos szálloda nyílik hazánk legrégebbi fürdővárosában

Nemcsak a Bazilika és a vár különleges látványáért érdemes Esztergomba látogatni. Hazánk első fürdővárosában modern fürdőkomplexum várja a vendégeket. Júliusban pedig egy négycsillagos szálloda nyitja meg kapuit.
Bővebben  »


Lovaskocsi_Sag_hegy_elott-w

Hazánk sikertörténetet írhat a turizmusról

Magyarország turisztikai teljesítménye jelentősen meghaladja a világátlagot a Turisztikai Világszervezet adatai szerint, az elmúlt év első nyolc hónapjában a külföldi turistaérkezések száma Magyarországra 7,6 százalékkal nőtt, miközben világszinten 4,8 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest – hangsúlyozta Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) vezérigazgatója az MTI-nek adott évértékelő interjújában.
Bár a 2014-es év egészéről csak februárban lesznek előzetes adatok, a jelenlegi számok azt mutatják, rekordévet zárhat a turizmus, amely a magyar gazdaság meghatározó ágazatává vált. Turisztikai sikertörténetet írunk – fogalmazott a vezérigazgató.
Folyamatosan emelkedik a vendégek és a vendégéjszakák száma, a belföldi és külföldi vendégek költése és a nemzetközi utasforgalmi egyenleg is. Tavaly január-októberben mintegy 8,3 millió vendéget fogadtak a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek, a vendégéjszakák száma pedig megközelítette a 21,3 milliót. A belföldi turizmus teljesítményével összhangban a SZÉP-kártya felhasználás is tovább élénkült: tavaly a kereskedelmi szálláshelyeken már 14,2 milliárd forint értékben fizettek SZÉP-kártyával, ez több mint 10 százalékos növekedés.


mozgás
Mozgáshiány – az alattomos gyilkos

Az elhízásnál is halálosabb a testmozgás hiánya: majdnem kétszer annyi ember halálát okozhatja, mint a túl magas testtömegindex – derült ki egy brit tanulmányból.
Bővebben  »


Villányi borvidék

Tradíciók és gasztronómia a Villányi Borvidéken

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tekintik. „Ha szent Vintze napja fénylik, megtelik a pintze, és sok jó bort várhatni” – tartja a mondás. Mint legtöbb borvidék, a villányi is több programot hirdet…
Bővebben  »