Hazánk volt a linzi utazási kiállítás díszvendége

Negyedszer rendeztek Linzben utazási kiállítást, amelyen hazánk volt a díszvendég. A kiemelt magyar részvétel célja, hogy vonzó ajánlatot kínáljanak azoknak az osztrák vendégeknek, akik Magyarországon tervezik eltölteni szabadságukat. 

esztergomi-fürdő

Magyarország termálfürdőivel és Budapest nevezetességeivel volt jelen a felső-ausztriai a Linzben tartott nemzetközi turisztikai vásáron január 22-e és 24-e között. A vásáron elsősorban az egészségturizmus területén kínáltak újdonságokat a híres fürdővárosok: Bükfürdő, Hévíz, Harkány, Hajdúszoboszló és Sárvár. A kulturális kínálatok közül pedig a Budapesti Tavaszi Fesztiválra és a budapestwinter.com-ra hívták fel a figyelmet.

Robert Seeber, a tartományi gazdasági kamara turizmusért felelős vezetője az MTI-nek nyilatkozva elmondta: az osztrákok elsősorban a magyarországi egészségturizmust részesítik előnyben, egyfajta természetes verseny alakult ki az osztrák belföldi kínálat és a magyarországi lehetőségek között. Úgy vélte, az osztrákoknál egyre népszerűbbek a magyar egészségturisztikai szolgáltatások, hiszen a vásárlóerő csökkenésével az utazók jobban szem előtt tartják a költséghatékonyabb megoldásokat. Kiemelte: feltűnően nagy a kereslet még mindig a fogászati turizmus iránt. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az elmúlt időszakban Budapest turisztikai értéke is megnőtt, egyre többen, főleg fiatalok utaznak a magyar fővárosba.

A Magyar Turizmus Zrt. osztrák képviselete immár ötödik éve folytat intenzív országpromóciós tevékenységet Ausztria második legjelentősebb vásárlóerővel rendelkező tartományában, Felső-Ausztriában. Az osztrák turisták évente 800 ezer vendégéjszakát töltenek Magyarországon, és 120 milliárd forintot költenek el itt, amiből 90 milliárd forint a turisztikai célú költés.

2015. január