Világdíjas a Gödöllői Királyi Kastély

2014-ben a FIABCI World Prixd`Excellencenívódíj arany kategóriás nyertese lett örökségvédelem/műemléki felújítás kategóriában hazánk kiemelkedően látványos turisztikai-történelmi helyszíne, a  Gödöllői Királyi Kastély.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Erzsébet királyné kedvenc magyarországi kastélya volt a gödöllői

A díjat a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kaphatják meg.

A pályázat során a bírálat főbb szempontjai az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti színvonala, a kivitelezés minősége, az alkalmazott műszaki megoldások színvonala és a környezettudatos fejlesztés voltak.Emellett értékelték a fejlesztés eredményességét, valamint az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát és jelenlegi hasznosítását is. A kastély felújításának fő célja kezdetektől az volt, hogy színvonalas turisztikai célpontot és kulturális központot teremtsenek, miközben megőrizték az épület eredeti formáját, amelytől a királyi palota egyedülálló maradt.

– Ez az elismerés egy nagyszerű ajándék mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy a kastély ilyen állapotba kerüljön, hiszen a pályázatra a jelenleg látogatható, felújított épületrészeket neveztük. Már a hazai pályázaton is nagyon örültünk a győzelemnek, de ez a nemzetközi, sőt világszintű elismerés minden képzeletünket felülmúlja – mondta Gönczi Tibor, a kastély igazgatója.


2014. május