Üllő nagy büszkesége az új városháza

Üllő lakossága folyamatosan növekszik, a városban pedig újabb és újabb fejlesztések biztosítják az egyre jobb életkörülményeket. Tavaly ráadásul átadták az új városházát, amely nemcsak a hivataloknak ad otthont, de rendezvényhelyszínként is funkcionál.

ullo_varoshaza_465_057

Az új városházát mindössze egy év alatt építették fel

– Hányan élnek Üllőn?
– Mintegy tizenegy és fél ezer fő Üllő lakossága, de ez a szám folyamatosan növekszik. Két ipari parkunk is van, amelyet megtölthetnek a vállalkozások. Jelentős a kiköltözők száma, és szerencsére sok gyermek is születik a városunkban. Nem csoda, hogy éppen most kezdünk egy nagyszabású, 150 millió forintos bölcsőde-felújítási, -bővítési programba, amely remélhetőleg őszre be is fejeződik. Az állami fenntartású, de a város által működtetett, 800 tanulót befogadó általános iskola korszerűsítésére is benyújtottunk egy pályázatot, s reméljük, sikerrel járunk.
– Tavaly adták át az új városházát.
– Igen, ez most a legnagyobb büszkeségünk. 2012 áprilisában tettük le az alapkövet, és 2013 májusában már átadtuk az épületet. Négy év előkészítés és kétfordulós pályázat előzte meg ezt a munkát, amelyre 700 millió forintot az Európai Uniótól kaptunk támogatásként, a 206 millió forintos önrészt pedig az önkormányzat vállalta. Az épület kívül-belül gyönyörű, többfunkciós belső terekkel, amelyekben az „aprók tánca” program éppúgy helyet kap, mint a zeneiskola koncertjei. Kivetítővel, nyomógombos szavazógéppel és akusztikus fallal felszerelt tárgyalóval is rendelkezünk. Az épületen belül alakítottuk ki a járási hivatalt is. A városháza előtti tér szintén megújult, csobogóval és szabadtéri színpaddal gazdagodott, ami tavasztól őszig zenés, táncos, hagyományőrző rendezvényeknek adhat otthont. Az épület egyik szárnyában éttermet építettünk, jelenleg helyi vállalkozó bérli a lakosság örömére.

2014. február