Zala megye

2014
hevizi_to_w


2013
2013_Zala_megye_cimlap-200x283


2012
zala_fooldal


• Tudta-e, hogy Zala megyében található az ország legkisebb települése?
• Tudta-e, hogy Hévíz Magyarország második leginkább látogatott városa?
• Tudta-e, hogy a balatongyöröki Szépkilátó alatt egy Kneipp-taposó található?

Február 7-én megjelenő Zala megye magazinunkban további érdekességeket talál a megyéről. Az is kiderül, milyen nehézségekkel küzdenek a megye települései, valamint hogy hol milyen fejlesztések zajlanak, és hol milyen rendezvényekkel várják az odalátogatókat.

Keresse a Magyar Nemzet előfizetői számaiban!


zalaegerszeg_cimere-200px

 Zalaegerszeg címere

Zalaegerszeg címere a városi pecsét rajzából alakult ki, és az idők folyamán többször is változtattak rajta. A jelenlegi címert 1992-ben fogadták el.
A rajzon szereplő két fő elem közül az egyik a már 1247-ben is álló kápolna, a másik pedig Mária Magdolna, aki a XVIII. században épült plébániatemplom védőszentje.
A Mária Magdolna lábai alatt látható korbács a bűnbánat szimbóluma. (Korábban ugyanilyen üzenettel egy koponya is szerepelt Mária Magdolna lába alatt a rajzokon.) Kibontott haja Jézus Krisztus lábának olajjal való megkenésére és hajával való letörlésére utal. Babérkoszorús jobb kezét védelmezően nyújtja a vár fölé.

 

Vári Éva köszöntője

emlekpark-465

A helyi vállalkozások támogatásán a hangsúly

A Zala Megyei Közgyűlés elnöke szerint Zala megyében jó élni, hiszen szép a természet és viszonylag kevés a környezeti ártalom. Ugyanakkor a legnagyobb problémát az jelenti, hogy jellemzően kicsik a települések.  Bővebben»


gyutai_w_465_2
Interjú Gyutai Csabával, Zalaegerszeg polgármesterével

Zalaegerszeg a korábbi években megszokott, átgondolt, precíz és takarékos gazdálkodással több milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg 2013-ban. A polgármester az eddigi eredményekről és az idei tervekről is beszélt magazinunknak. Bővebben»


varieva_465
Vári Éva Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes és Kiváló Művész gondolatai Zala megyéről

Vári Éva színésznő még ma is sok szállal kötődik szülővárosához, Nagykanizsához, ahol gyermekkorában jól ismerte a különleges hangulatú piacokat. Bővebben»


ZAEV_Gyor_egyetem465
ZÁÉV Építőipari Zrt. – Az Építő Mester®

A ZÁÉV Zrt. fő profilja a magasépítési fővállalkozás és generálkivitelezés, de a megbízók minden egyedi igényét ki tudják elégíteni. Bővebben»


heviz_465px

Hévíz Európa-szerte egyre népszerűbb

Hévíz Budapest után Magyarország második leggyakrabban látogatott városa, ami nem csoda, hiszen Európa legnagyobb természetes gyógyvizű tavával büszkélkedhet: ez a skandináv turistákat is egyre jobban vonzza.  Bővebben»


balatongyorok_szepkilato_fw

Balatongyöröké az egyik legszebb strand

Sokak szerint a balatongyöröki strand az egyik legszebb, hiszen árnyas fáival, tágas parkjaival, csodálatos panorámájával őrzi a múlt lenyomatát.  Bővebben»


201401_SP_egfeszt_02_uj
Dióhéjban Zalaegerszegről

Zala megye székhelye, megyei jogú város. A Zalai-dombság északi részén fekszik, három kistáj határán. Első írásos említése 1247-ből való, ekkor még Egurscugként.  Bővebben»


letenye_465
Letenye, a Mura városa 25. születésnapját ünnepli

Letenye az idén a 25. születésnapját ünnepli. A Murán átívelő hídjai nemcsak a kereskedelem és közlekedés szempontjából fontosak, de más érdekes események is fűződnek hozzájuk. Bővebben»