Hazánk egyik legszebb főtere a hajdúböszörményi

Kiss Attila polgármester méltán büszke Hajdúböszörmény új főterére, amely 1,4 milliárd forintból épült. Nem csoda, hogy helyi lakosnak és turistának lenni egyaránt jó.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az új főtér, amelynek az egész országból csodájára járnak, 1,4 milliárd forintból épült

 –       Sokak szerint ez az ország egyik legszebb tere…
–       Valóban úgy hírlik, sokakat ámulatba ejt. Míg korábban nagy forgalom haladt keresztül ezen a téren, addig ma csak egy sávban közlekedhetnek itt a járművek. Sok zöldterület nyugtatja a szemet. Nagy örömömre szolgál, hogy a főtér a közösségeké lett. Szökőkutak, padok, hangulatos kis „sarkok” várják a pihenni, feltöltődni, beszélgetni vágyókat. A tér ráadásul olyan nagy, hogy egyszerre akár több rendezvénynek is helyszíne lehet. A gimnázium előtti területen tartott rendhagyó irodalomórákon részt vevő diákok nem zavarják a művelődési központ előtt gyülekező helyi néptáncegyüttest, és fordítva.

–       „Jó itt fiatalnak lenni” – hirdeti a város a honlapján. Miért jó?
–       Azt is szívesen hangoztatjuk, hogy Hajdúböszörmény a gyermekek városa. Nálunk egy fiatal a bölcsődétől akár az egyetemig megtalálhatja a számára megfelelő képzési formát, hiszen a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kara Hajdúböszörményben található. Három középiskolánk van, de a legkisebbekre is gondolunk: építettünk egy olyan játszóteret, amelynek a tervezésébe a gyerekeket is bevontuk. Több száz gyereket kérdeztünk meg arról, hogy milyen játékelemeket látnának a legszívesebben, sőt, a logótervezésbe is bevontuk őket, és a játszótér nevét is ők találták ki: Palinta. Szeretnénk a vállalkozásokat is arra buzdítani, hogy nyissanak a kicsik felé. Jutalmazni fogjuk azokat, akik a leginkább gyerekbarát szolgáltatást alakítják ki, legyen szó étteremről vagy fodrászatról.

–       Mi jellemző a turizmusra?
–       Szép fürdőnk, amely a Bocskai Gyógyvizet használja, sok turistát vonz. De komoly fejlesztési tervekkel rendelkezünk a jövőre nézve is. Új élménymedencét szeretnénk építeni, és három strandröplabda-pálya létrehozását is tervezzük. Hajdúböszörménynek csupán egyetlen szállodája van, de kempinggel is rendelkezünk, amely a magyarokon kívül a lengyel, a holland, a német és a szlovák turisták körében igen népszerű, és áprilistól októberig teltházzal üzemel. A számos rendezvénynek helyet adó Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont területén pedig szeptemberben adunk át egy ifjúsági szállót.

2014. augusztus