Alisca Terra: a szelektív hulladékgyűjtés mestere

Az Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Kft. tavaly júniusban indította útjára „Hulladékból adomány” címmel egyéves kampányát 12 szekszárdi civilszervezet közreműködésével. A lakosságot arra szeretnék ösztönözni, hogy a háztatásukban keletkezett hulladékot szelektálva vigyék be a hozzájuk legközelebb lévő hulladékudvarba. Az akció nem várt sikert aratott a lakosság körében, rekord mennyiségű papír-, műanyag-, zöld- és alumíniumhulladék érkezett az udvarokba.

 

alisca_terra_csapat

A „Hulladékból adomány” kampányban partnerként részt vevő civilszervezetek képviselői

Atársaság ez év közepén bevezette a házhoz menő zsákos szelektív hulladékgyűjtés rendszerét a szolgáltatási területéhez tartozó valamennyi, összesen 54 településen. A kommunális hulladékszállítás napján összeszedi a lakosság által bezsákolt műanyag-, papír-, fém- és zöldhulladékot. Hosszú távú terveik között szerepel, hogy a zsákokat majd színes kukaedények váltják fel, de az ezek vásárlásához szükséges pályázati lehetőségekre egyelőre még várniuk kell.

Az Alisca Terra 2014. szeptember végéig összesen 100 lépcsőház mellé helyez ki speciális hulladék – műanyag, papír és üveg – gyűjtésére alkalmas edényeket. Az így létrehozott speciális gyűjtőpontok napról napra egyre népszerűbbek a lakosság körében.

A kft. tavaly márciustól kéthetente, gyűjtőjáratok keretében, a használt étolajat is begyűjti a lakosságtól Szekszárdon, Tolnán és Bátaszéken, idén júliustól pedig piacnapokon is leadhatja azt a lakosság a városok piacain.

Aszelektív gyűjtést szervező vállalat öt hulladékudvart üzemeltet szolgáltatási területén, amelyek sok, a cég által szervezett rendezvénynek szolgálnak helyszínül. A Föld napja alkalmából évről évre programokkal színesített családi napra hívják ide a lakosságot.

AzAlisca Terra Kft. a szolgáltatási területén szinte valamennyi óvodával, általános és középiskolával kapcsolatban áll, és ezekben az intézményekben megszervezte a hulladékok szelektív gyűjtését. Mivel igen fontosnak tartja a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését, a vállalat munkatársai korcsoportoknak megfelelően rendszeresen tartanak tájékoztató előadásokat, játékos foglalkozásokat és kihelyezett környezetórákat.

Legutóbb, „Virágos hét” elnevezésű akciója keretében az Alisca Terra két héten keresztül minden, hulladékudvart felkereső ügyfelének virágpalántákkal kedveskedett.

2014. szeptember