A kreatív és innovatív fürdőké a jövő

Dr. Németh Istvánt, a Büki Gyógyfürdő korábbi elnök-vezérigazgatója a Magyar Fürdőszövetség társadalmi elnöke.A szakember a fürdők helyzetével és az új tisztségével kapcsolatos gondolatait osztja meg az olvasókkal.

CSEPREGI_PHOTOGRAPHY_9464

Dr. Németh István úgy véli, hogy azok a fürdők, amelyek körültekintő helyzetelemzés után helyesen határozták meg a stratégiájukat, s esetleg még tulajdonosi háttértámogatásban is részesültek, át tudták vészelni a recesszió időszakát. A társadalmi elnök szerint azoké a fürdőké a jövő, amelyeknek a vezetése kreatív, gazdaságilag stabil lábakon áll, és az innovációra is nyílik lehetőség. Ahogyan dr. Németh István fogalmaz: a fürdőfejlesztés az egészségturizmus zászlóshajója. Igaz, a fürdők üzemeltetésére vonatkozó szabályozás modernizálásra szorul. Még mindig egy 1996-os jogszabály van érvényben, miközben a fürdők – különösen az első és a második Széchenyi Tervnek köszönhetően – forradalmi fejlődésen mentek keresztül. Most már igazán nagy szükség lenne egy, a turizmus kérdéseivel foglalkozó törvényre is.

A Magyar Fürdőszövetség társadalmi elnöki tisztségét dr. Németh István igen megtisztelőnek tartja. „Mellesleg” az idén távozott a Büki Gyógyfürdő éléről, amelyet huszonkét évig vezetett, tavaly év végéig mint elnök-vezérigazgató, idén májusig mint vezérigazgató. – Megéltem vele jót és rosszat, amíg az ország második legnagyobb gyógyfürdőjévé vált – mondja a volt igazgató. – Úgy gondolom, egy nemzeti kincset tudtunk megvalósítani, amely ma már nemzetközi szinten is etalon. Most pedig úgy érzem magam, mint az a szülő, aki büszke a gyerekére, miközben hagyja, hogy az elinduljon a maga útján.

2013. június