Vitál magazin 2014. június

vital1406_cimlap

Hogyan vészelték át a magyar fürdők a gazdasági válságot? Az utóbbi években milyen fejlesztések történtek a legnépszerűbb fürdővárosokban? Milyen programokkal várják a hazai és a külföldi turistákat a kedvelt üdülőhelyeken? Hol szeret pihenni nyaranta Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója? Ehet-e fagyit Dolhai Attila, az Operettszínház művésze? Ezekre és más kérdésekre is választ találhat június 27-étől a Vitál magazinban, illetve itt, a honlapon.

 


nemcsak_karoly_w

Kedves Olvasó!

Szeretek itthon lenni: a kertemben éppúgy, mint az országban. Nagyon pártolom a belföldi turizmust, és úgy látom, az utóbbi időben fantasztikusan fejlődött, akár az üdülőhelyeinkre, akár a borkultúránkra gondolunk. Magyarország nagyon szép és színes: van mit nézni itthon!
Különösen szívesen térek vissza időről időre Bükre, ahol az évek során a fürdő korábbi igazgatójával barátok is lettünk. Igazán büszke vagyok dr. Németh Istvánra, látva a fürdő fejlődését.
A Magyar Színész Fociválogatott csapatkapitányaként is sokat utazom. A válogatottat 1926-ban alapították, és bár a legendás színész-újságíró rangadók kora lejárt, a csapat ma is sok helyen játszik, évente 30-40 alkalommal. Jótékonysági rendezvényeken is közreműködünk, bárhová szívesen elmegyünk, ahová hívnak, és ahol úgy érezzük, hogy a jelenlétünk fontos az érintetteknek. Természetesen az is örömteli, hogy népszerűsíthetjük a focit, ezt a szép játékot.
Ez a nyár azonban számomra sok munkával fog telni, ugyanis felújítjuk a József Attila színházat. Még rengeteg tennivaló vár ránk, hiszen augusztus végén át kell adnunk az épületet.
Önöknek azonban jó pihenést és kellemes kikapcsolódást kívánok a nyárra!

Nemcsák Károly
Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a József Attila Színház igazgatója

 

 

Szerednyey Béla, a Madách Színház művésze
mesél a Balaton iránti szeretetéről


dolhai_attila_EDV_3211

Dolhai Attila és az éneklés szabadsága
Amikor atalálkozó időpontját egyeztetjük, szóba kerül egy péntek délután, de aztán kiderül, félő, hogy nem érne oda időben az énekóráról. Végül az Operettszínházban beszélgetünk egy délelőtti próba után. Attila fáradt, de mosolygós, mint mindig. Bővebben »


bboglar_csussz_es_csobbanj

Balatonboglár a bor, a sport és a kultúra városa
Balatonboglár 803 éves. A város azonban nemcsak a múltjára lehet büszke, hanem azokra a nagyívű fejlesztésekre is, amelyek napjainkban is zajlanak. Mészáros Miklós polgármester avatott be a részletekbe. Bővebben »


CSEPREGI_PHOTOGRAPHY_9464

A kreatív és innovatív fürdőké a jövő
Dr. Németh Istvánt, a Büki Gyógyfürdő korábbi elnök-vezérigazgatója a Magyar Fürdőszövetség társadalmi elnöke. A szakember a fürdők helyzetével és az új tisztségével kapcsolatos gondolatait osztja meg az olvasókkal. Bővebben »


 

zamardi_MTL-2132175-R_-_2014-06-08_E1_JPEG

Közös platformra helyeznék a teljes balatoni régiót
Habár a Balaton-parti települések nem alkotnak egységes régiót, az ott élőkben erős a balatoni identitás, s büszkén vallják magukat balatoninak. Hoffmann Henrik, a Balatoni Regionális TDM Szövetség elnöke szerint már minden adott a Balaton versenyképességéhez, de szervezési, irányítási szinten változásra van szükség. Bővebben »


 

furdoszovetseg_w

Nemes tennivalók sora áll a Magyar Fürdőszövetség előtt
A Fürdőszövetség májusi tisztújító közgyűlésén a tagok Czeglédi Gyulát választották meg ügyvezető elnöknek. A hajdúszoboszlói fürdőigazgató igen sok tapasztalattal rendelkezik a szakmában. Mint mondja, a szövetség előtt rengeteg tennivaló áll, különösen ami a szolgáltatások fejlesztését, a fürdők piaci jelenlétének erősítését, a kutatás-fejlesztést és a szakmai kapcsolatok ápolását illeti. Bővebben »


zamardi_varoshaza_MTL-2137108-R_-_2014-06-13_6D_JPEG

Zamárdinak van jövőképe és megtartó ereje
Zamárdiban egyre nő az állandó lakosok száma, ami azt mutatja, hogy jó ott élni. De a Balaton-parti települést – amely hat éve kapott városi rangot – a turisták is szeretik, és százezrek érkeznek a bor, a zene vagy a film köré szerveződő rendezvényekre. Csákovics Gyula polgármester beszélt a város jelenéről és terveiről. Bővebben »


avizettisztelnikell-AW_hullam_panorama_nagy_labda_napfeny

A vizet tisztelni kell
Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára fontos feladatnak tartja a fürdőkultúra erősítését és a biztonságos fürdőzéshez szükséges ismeretek terjesztését. Ezért is tartják meg augusztus 1-jén a Strandok Éjszakája rendezvényt és október második szombatján a Magyar Fürdőkultúra Napját. Bővebben »


 

Mindezen túl számos szálloda és fürdő ajánlata
is olvasható a Vitál magazinban, amelyet a 06. 27-én megjelenő Világgazdaságban vehetnek kézbe olvasóink.
A magazin itt megrendelhető.