Veszprém megye

2013_Veszprem megye.qxd

Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat elnökének köszöntője

 A Veszprém megye magazin a Magyar Nemzet 08. 16-i előfizetői számaiban jelent meg.

A magazin itt megrendelhető.


 
veszprem cimer_w
 

Veszprém megyei magazinunk tartalmából:

badacsony

 

Városai, falvai, tájai, színvonalas rendezvényei teszik vonzóvá Veszprém megyét, amit érdemes turistaként felkeresni, de a befektetők érdeklődését is felkeltheti. Dr. Kovács Zoltán erről, illetve a javában zajló közigazgatási reform lépéseiről, megyei eredményeiről is tájékoztatást adott.

 

Lasztovicza Jeno-150px magas

 

Az idegenforgalom és mezőgazdaság mellett egyre intenzívebb ipar jellemzi Veszprém megyét. Lasztovicza Jenő szerint mindhárom fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy gyorsforgalmi útja legyen Veszprém megyének.

 

gg0213gazdasagievadnyito13w

 

Dr. Markovszky György elnökkel készült interjúnkból kiderül, hogy a kamara igyekszik a leggyorsabban reagálni a gazdaság történéseire, és lehetőség szerint a tagság igényei elé menni. Több klubot, klasztert működtet Veszprém megyében a kamara, sikerrel.

 

 

+UZ_kossuth_02-w

 

A helyi vállalkozások gazdasági teljesítményének köszönhetően sikerült megőrizni a népesség növekedését. Porga Gyula polgármesterrel beszélgettünk Veszprémről, ahol partnerségre alapozzák a fejlesztéseket.

 

 

 

MN2wA díjat a Turizmus Kft. által alapított Business Excellence 2013 elnevezésű versenyen kapta a veszprémi kézilabda „fellegvára”, a Business Traveller Hungary magazin olvasóinak legtöbb leadott szavazata alapján. Magyarország legjobb rendezvényközpontja, az idén ötéves Veszprém Aréna a lap 6. oldalán mutatkozik be.

 

 

IMG_0156w

 

Az egymásra épülő, egymást erősítő működésével szolgálja együttműködő partnereit, hallgatóit és a piaci szereplőket. Az egyetem alapfeladatain túl kulturális és társadalmi értékek is közvetít.

 

 

 

DSC_4811-w

A szenzortechnika területén világviszonylatban vezető pozíciót elfoglaló Balluff GmbH veszprémi gyáregységében több mint hétezerféle terméket állítanak elő a cégcsoportra jellemző precizitással, magas minőségben. A veszprémi gyár 670 embert foglalkoztat, fejlődése töretlen – mondta Ötvös Tamás ügyvezető igazgató.

 

 

20130613_200401-w

 

Az alapítás 800. évfordulójának megünneplésére egész esztendős programsorozattal készülnek. Ám nemcsak rendezvényeiben újul meg a város, hanem épített környezetében is. Idén novemberre a belváros rehabilitációs programjának minden eleme elkészül. A fejlesztésekről dr. Áldozó Tamás polgármesterrel beszélgettünk.

 

 

tapolca felso_to-wAz új közigazgatási felosztás szerint Tapolca is járási székhely lett, tehát megmaradt korábbi kistérségi vezető szerepe harminchárom település élén. Maradt választókerületi központnak is, E tények meghatározzák a város stratégiájának alakítását. A polgármester, Császár László árul el további részleteket.

 

 

borfesztival2-w

 

A Balaton észak-keleti partján fekvő, jelenleg 9400 fő állandó lakosú kisváros a festői Öreghegy lábánál fekszik. Balatonalmádi igazi kikapcsolódási lehetőséget kínál, egyben – az év eleje óta – a 11 települést és mintegy 26 ezer embert magába foglaló járás, és a Kelet-Balatoni Kistérség központja is.

 

Novum spirálfüzetek-w

 

A cég piacvezető a füzetgyártásban. Versenyképességének záloga a nagy termelőkapacitáshoz társuló gyorsaság és rugalmasság – vázolja Ötvös Tamás ügyvezető igazgató.

 

 

balatonkenese DSCN1766-w

 

Balatonkenese a Balaton északi partjának a fővároshoz legközelebb eső települése. Ezért, és a több mint ezeréves történelmi múltjának – valamint csodálatos természeti adottságainak – köszönhetően az idegenforgalma évről évre nő. A város mindennapjaiba, a szezonhosszabbító kulturális események sorába Tömör István polgármester enged bepillantást.

 

 

DSC_2655-wA tihanyi fejlesztésekről Tósoki Imre polgármester számolt be. A Balatonba mélyen belenyúló Tihanyi félsziget egyik védjegye és ősi jelképe a XVIII. században barokk stílusban újjáépített monostor, mely uralja a tájat. Ám Tihany vonzerejét nem csupán az apátsághoz kapcsolódó történelmi és kulturális emlékek sokasága jelenti, hanem az egyedülálló természeti környezet is.

 

 

szall az enek-wTöbb mint két héten át tart a Balatonfüredi Borhetek színes programja, ami a bohócszínháztól a jazz koncertig széles palettát vonultat fel. Városszerte kiállítások sorából válogathat a látogató. Összeállításunk segítségével Olvasóink tartalmasan tölthetik el idejüket Balatonfüreden, a kultúra városában

 

 

 

 

A Veszprém megye magazin a Magyar Nemzet 08. 16-i előfizetői számaiban jelent meg.

A magazin itt megrendelhető.

 


 


Veszprém megye a Közép-Dunántúlon helyezkedik el. Északról Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom, keletről Fejér megye, délről a Balaton és Somogy megye, nyugatról Vas és Zala megyék határolják. Az ország közepes nagyságú megyéihez tartozik. Területe három nagy tájegységre, a Kisalföld déli részére, a Bakony hegységre és a Balaton-felvidékre bontható. Székhelye Veszprém. Veszprém megye területe 4493 km². Kb 4,5%-a Magyarország területének

 

A megye középső részét a Bakony hegység foglalja el, déli részén a Balaton-part és a Balaton-felvidék, majd a Keszthelyi-hegység található, közte a mediterrán éghajlati jellemzőkkel is bíró Tapolcai- és Káli-medencével. A megye északi részére mélyen benyúlik a Kisalföld síksága. A megye legmagasabb pontja az Északi-Bakonyban található Kőris-hegy (709 m.)

[wp_bannerize group=”container_bottom”]