„Nagykanizsán születtem, és ott töltöttem életem első, meghatározó tizennyolc évét. Nagyon szerettem ott élni, a környék, a szelíd dombok, a sűrű erdők, a szép virágos kertek ma is közel állnak a szívemhez.
Fotó: Szalóky Béla
És hát a gasztronómia! Anyámmal nagyon sokat jártunk a különleges hangulatú piacokra, ahol többek között hajdinás hurkát lehetett kapni. Soha nem hallottam, hogy bárhol máshol ismernék ezt az ételt. A helyi dödölle is nevezetes. Nemrég valaki azt mesélte, hogy a nagykanizsai hagyma egészen más, sokkal zamatosabb, mint a többi. Sőt, olyasvalakiről is hallottam, aki még a lisztet is onnan hozza, mondván, egészen más ízű lesz belőle a galuska…”
A Magyar Nemzet február 7-ei előfizetői számaiban megjelenő Zala megye magazinból az is kiderül, hogyan érzi magát a művésznő, ha a szülővárosában játszik.
2014. február