Nógrád megyei programok

Történelmi emlékek, gasztronómiai élmények, zenei csemegék… Nógrád megyében mindent megtalálunk, miközben festői szépségű településeken szállhatunk meg.

szines_programok_DSC_8162_resize

Nógrád megye az ország kulturális térképére is felkerült. Nemzeti kegyhelyük, Mátraverebély-Szentkút, Hollókő-Ófalu, vagy az Ipolytarnócon megtalálható ősmaradványok számos turistát vonzanak. A salgótarjáni Nemzetközi Dixieland Fesztivál műfajában Európa egyik legrangosabb rendezvénye. Lassan komoly tradíciókat mondhatnak magukénak a drégelypalánki vagy a hollókői várjátékok, a herencsényi Palóc Búcsú, a kazári Laskafesztivál, a szilaspogonyi Kőleves Fesztivál, a szintén nemzetközivé vált Bánkitó Fesztivál, vagy a kétbodonyi Szilvafesztivál, amelyet Szilvaszombatként is emlegetnek. Újonnan kialakult, de máris nagy népszerűségnek örvend a Palóc Pálinka Ünnep.

A programokon kívül, festői helyeken fekvő településeken kialakított, igényes szálláshelyek várják a pihenni vágyókat és gyönyörű természeti és historiális épített értékek tárják fel magukat a túrázni vágyóknak a Belső-Cserhátban, a Medves-fennsíkon, vagy a Mátrában. Hiszen Nógrád, egy varázslatos világ, s érdemes ezt a világot felfedezni!

Az egyes települések érdekességeiről bővebben is olvashat a Magyar Nemzet 2014. április 18-ai Nógrád megye magazinjában.

2014. április