Kiállítás a Medvesi Fotós Maraton legjobb képeiből

Elsőként Salgótarjánban, a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban látható a 2014-ben rendezett Medvesi Fotós Maraton válogatott képeiből összeállított kiállítás. Ezután – az előző évhez hasonlóan – országjáró turnéra indul a tárlat.

Az elmúlt időszakban bizonytalanná vált kiállítást egy újonnan jelentkezett támogató segítségével sikerül megvalósítani, így 31 válogatott fotót tekinthet meg a közönség a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban. Az itt rendezett kiállítás utána útra kél, és többek között Füleken, illetve Ipolytarnócon is találkozhat majd vele a közönség.

A fotókiállítás csak az egyik eleme a Karancs – Medves vidékének népszerűsítésére hivatott esemény eszköztárának, hiszen például a rendezvény közösségi oldalán eddig is tízezrek figyelhettek fel erre a kevésbé ismert térségre.

A Medvesi Fotós Maratont Drexler Szilárd és Komka Péter ötletére alapozva 2014-ben másodszor rendezte meg a Novohrad – Nógrád Geopark és a Karancs – Medves Természetvédelmi Alapítvány, akikhez a második alkalomra már a Füleki Vármúzeum is csatlakozott. Az eseményeken több tízezer felvételt készítettek a résztvevők, melyek közszemlére tételével maguk is a Karancs – Medves határon átnyúló vidékének népszerűsítésében segédkeztek. A fotósok vezetett túrákon, kivilágított várakban, vadasparkban, bányamúzeumban, fotótechnikai bemutatón vagy éppen darus kocsiból készíthették el a legjobb felvételeket, de páncélos vitézeket és kovácsmestert is megörökíthettek a térségi erődítményekben.

2015. február