Jobb hasábból eltenni!

A Villányi Borvidék legnagyobb gasztronómiai fesztiválja
Rekordszámú borászat mutatkozik be, programok tucatjait rendezik a villányi Vörösbor Fesztiválon. A program kavalkád október 3-án kezdődik és három napon át tart.
Bővebben»


Lázár Ervin (1936–2006)
Dömdödöm megalkotója, Lázár Ervin egész gyermekkorát a Tolna megyei Alsó-Rácegrespusztán töltötte. Vajon hogy hívják azt a képzelt települést, ahol felnőtteknek szóló novellái játszódtak?
Bővebben»


Izgalmas meghívás a debreceni színház részére
A debreceni Csokonai Színház Első szerelem című előadása is meghívást kapott a szegedi THEALTER Fesztiválra.
Bővebben»


Hollókő Ófaluja túl van a nehezén, vége az útlezárásnak!
A “Próbáljon szerencsét Hollókőn” elnevezésű projekt megvalósítása során a település átesett a felújítás egyik, ha nem a legnehezebb pontján. Július közepére sikerült az Ófalu korábbi útjának teljes burkolatát felszedni, és előkészíteni azt a terület újraburkolására, a már ismert bazaltkövek lerakásának tovább folytatására.
Bővebben»


Fényes ünnepségre készül a gödöllői királyi udvar
A Gödöllői Királyi Kastély egyik újabb programjára kerül sor augusztus második hétvégéjén. Mária Terézia 263 évvel ezelőtti látogatását idézi…
Bővebben»

Jó tavaszi szezont zárt a turizmus: májusban is népszerű volt a belföldi utazás és a SZÉP Kártya
Májusban is nőtt a vendégéjszakák száma és a szállásdíj-bevétel a kereskedelmi szálláshelyeken a KSH adatai szerint. A növekedés zászlóshajója ezúttal is a belföldi forgalom volt, amely az utóbbi időszakban tapasztalt 10-20%-os markáns növekedési tendenciát tartotta. A Nemzetgazdasági Minisztérium továbbra is hangsúlyozza, hogy a belföldi turizmus motorja a SZÉP Kártya.
Bővebben»


Sorozatban kilenc hónapja tartó növekedés a hazai iparban
Májusban ismét tíz százalékhoz közeli mértékben nőtt az ipari termelés, míg az év első öt hónapjában 9 százalékos bővülést regisztráltak az ágazatban. Az ipari termelés sorozatban kilenc hónapja tartó növekedését a feldolgozóipar kétszámjegyű bővülése is segítette: tizenhárom alága közül tízben regisztráltak termelésbővülést.

Bővebben»

Új hotel Tiszakécskén

BARACK THERMAL HOTEL & SPA ****

Június 25-én adták át a Barack Thermal Hotel & Spa**** és Tisza-parti termálfürdőt Tiszakécskén.

További részletekért kattintson!

A Mura összekötA Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület és partnere, a horvát Volim Međimurje Egyesület „Mura Region” címmel valósítja meg közös projektjét.
A projekt célja a Mura két partján lévő terület (magyar oldalon a „Zala Zöld Szíve” Egyesület által képviselt 53 település, horvát oldalon Muraköz megye) egységes, nemzetközileg is értékesíthető turisztikai régióként történő azonosítása.
Ennek tartalma: a Mura Régió „brand” kialakítása és bevezetése, a terület turisztikai vonzerőleltárának összegzése, turisztikai arculatának, filozófiájának megtervezése, kialakítása. Olyan grafikai, képi, és tartalmi rendszer létrehozása, amely alkalmas a térség turisztikai jellegű azonosítására, és emellett megfelelő minőséget is garantál.
Tudta-e Salgótarjánról?
Szekszárd után Salgótarján a második legkisebb megyeszékhely, mintegy negyvenezer lakosa van. A Salgótarján elnevezés a Salgó és a Tarján nevek összetételéből keletkezett. A Salgó a közeli Salgó várra utal, maga a név pedig a salgó (ragyogó, fényes, napsütötte) melléknévből származik. Egy másik verzió szerint a Salgó név arra utal, hogy a Gertrúd királyné 1213-as meggyilkolásában részt vevő Simon bán hasonló nevű fiától származik a nemzetség egyik ága. A Tarján pedig a honfoglaló magyar törzsek egyikének a neve volt, mely ótörök eredetű szó, jelentése fejedelem, alkirály.

 

Vári Éva köszöntője

 

 

allaskeresok_2013Kulturált település és építészeti nívódíj pályázatok
Pest Megye Önkormányzata idén is meghirdeti a települések számára kiírt pályázatokat.
Bővebben»


allaskeresok_2013

Világdíjas a Gödöllői Királyi Kastély
2014-ben a FIABCI World Prixd`Excellencenívódíj arany kategóriás nyertese lett örökségvédelem/műemléki felújítás kategóriában hazánk kiemelkedően látványos turisztikai-történelmi helyszíne, a Gödöllői Királyi Kastély.
Bővebben»