Hollókő Ófaluja túl van a nehezén, vége az útlezárásnak!

A “Próbáljon szerencsét Hollókőn” elnevezésű projekt megvalósítása során a település átesett a felújítás egyik, ha nem a legnehezebb pontján. Július közepére sikerült az Ófalu korábbi útjának teljes burkolatát felszedni, és előkészíteni azt a terület újraburkolására, a már ismert bazaltkövek lerakásának tovább folytatására.

DSC00806w

Mindez azt is jelenti, hogy ezentúl egyre kevesebb munkagépre van szükség az Ófalu területén, ezáltal a világörökségi rész megközelíthetősége jelentősen biztonságosabbá válik. A forgalom elől korábban elzárt szakaszt, a templom és az Ófalu eleje közötti részt ezentúl a gyalogosok újra birtokukba vehetik, nem kell az ugyancsak lezárt Hollókői Vár felé kerülni. A figyelem továbbra is szükséges, hiszen az esővíz-elvezető csatorna és az egyéb vonalas infrastruktúra nyílásai is csak a kövezés után tűnnek el teljesen, például az újonnan elkészült Hollókő logós csatornafedelekkel.

foto-465

A világörökségi terület megújulására is kíváncsi érdeklődők így az újra megnyíló múzeumok, kiállítások, éttermek és ajándékboltok mellett figyelemmel követhetik a burkolás folyamát, a parasztházak megszépülését, illetve azoknak lakó-, illetve attrakciófunkcióval történő megelevenedését. Sajnos Hollókő vára – szintén a felújítások miatt – továbbra sem látogatható.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hollókő Község Önkormányzata szeretné felhívni a figyelmet, hogy habár a munkagépek forgalma csökken, de még nem szűnik meg teljesen, hiszen a pályázati projekt egyéb helyszínein a munkálatok még továbbra is folynak. A helyiek, a településre érkező vendégek és a munkások részéről is a legfontosabb az egymás iránti figyelem és a türelem, melyet előre is köszön mindenkinek Hollókő Község Önkormányzata!

A felújításról bővebben is olvashat itt.

2014. július