Hévíz Európa-szerte egyre népszerűbb

Hévíz Budapest után Magyarország második leggyakrabban látogatott városa. Európa legnagyobb természetes gyógyvizű tavával büszkélkedhet, és ez nemcsak a belföldi turistákat vonzza. Mint Papp Gábor polgármester szavaiból kiderül, a siker a tudatos munkának és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhető.

– 2013-ban Hévíz majdnem elérte az egymillió-egyszázezer vendégéjszakát. Hogyan értékeli ezt a számot? Minek köszönhető ez az eredmény?
– Hévíz 2011-ben döntött először rekordot a vendégéjszakák számának tekintetében, amikor átléptük az 1 milliós határt, és ezzel a hazai vidéki városok között az első, Budapest után a második helyet foglalhattuk el a leggyakrabban látogatott városok listáján. Ez komoly siker. Akkor ennek az eredménynek a megtartását tűztük ki célul, de nemcsak megtartani, hanem túlszárnyalni is sikerült ezt a számot: 2012-ben egymillió-nyolcvanegyezer éjszakát regisztráltunk, és a 2013-as évben is megtartottuk ezt a szintet. Meglátásom szerint ez részben a hatékony, összehangolt marketingmunkánknak köszönhető, részben az elmúlt időszakban átalakított programkínálatunknak, illetve a lezajlott turisztikai és sportfejlesztéseknek.

 

hevizi_to_wHévíz a skandináv vendégeket is egyre jobban vonzza

– Milyen a vendégösszetétel? Úgy tudjuk, a városvezetés komolyan nyitott a skandináv vendégek felé. Milyen előrelépés várható ezen a téren?
– Hévíz hagyományosan a német vendégek körében volt a legnépszerűbb. Ez a vendégkör ugyanolyan fontos a számunkra, mint eddig, így ezen a piacon folyamatosan jelen vagyunk. A kormányzati lépésekkel összhangban azonban kelet felé is nyitottunk az elmúlt években: jellemző az orosz vendégek számának erőteljes emelkedése a városban, illetve a kínai és az arab érdeklődés is feltámadt Hévíz iránt. Mindezek mellett azonban az északi piacok felé is „terjeszkedni” próbálunk, hiszen a minőségi turizmus megtartása a célunk, s úgy gondoljuk, a balti és skandináv államok felől igényes vendégek érkezésére számíthatunk. Részükről megvan az érdeklődés, ezt bizonyítják a Norvégiában, Svédországban, illetve a balti államokban folytatott tárgyalásaink.
Hozzá kell tennem, hogy az északi nyitás szempontjából is meghatározó lépés a Hévíz–Balaton Airport működése. Egyértelmű, hogy a légi megközelíthetőség az említett területekről érkezők számára alapvető fontosságú kérdés.

Február 7-én megjelenő Zala megye magazinunkból azt is megtudhatja, hogyan nyilatkozott Papp Gábor polgármester a Hévízen várható további fejlesztésekről!

2014. január