A Geresdlaki Gőzgombóc Fesztivál

A Geresdlaki Gőzgombóc Fesztivált az idén immár 8. alkalommal rendezték meg. Évről évre egyre többen vesznek részt a fesztiválon, 2000-3000 ember látogatja a gasztronómiai eseményt. Ez a nagyszabású rendezvény remek lehetőség arra, hogy Geresdlakon fennmaradjon a gőzgombóc mint hagyományos sváb étel elkészítésének tudománya, valamint a fiatal korosztály képviselői is kedvet kapjanak arra, hogy megtanulják az idősebbektől a fortélyokat. A rendezvény délelőtt főzőversennyel kezdődik, ahol az előre benevezett csapatok (18-25 csapat) saját receptjeik alapján változatos formában (sütve, párolva, édesen, káposztaágyon, stb.) elkészítik a gőzgombócot. Az érdeklődőknek lehetőségük van megtekinteni a gőzgombóc elkészítésének minden fázisát, kérdezhetnek, tanulhatnak a csapatoktól. Az elkészült ételeket zsűri bírálja el, amelyben mindig helyet kapnak a korábbi győztes csapatok tagjai is. A legjobban elkészített étel mellett több kisebb díjat is kiosztanak (például: a legrégebbi teríték, a legötletesebb csapatnév, a legidősebb csapattag, a legfiatalabb csapattag, a legvidámabb csapat, a legtávolabbról érkezett csapat).

A fesztiválra az ország minden tájáról érkeztek látogatók, valamint rendszeres vendégek a település osztrák és finn testvértelepülésének.