Főoldal 2019. 05. 09. backup

Osvát Andrea
Osvárt Andrea beköszöntője

Jóllehet Budapesten születtem, ám mivel édesapám állatorvos, a hivatása vidékre szólította, s néhány közbeeső állomáshely után a 80-as évek elején, bölcsődés vagy talán már kisóvodás lehettem akkor, Tamásiba költöztünk. A szüleim később elváltak, de édesanyám a mai napig ebben a hangulatos kisvárosban él a párjával és az öcsémmel, immár több mint harminc esztendeje.Tamásihoz kötnek a legkedvesebb gyermekkori emlékeim, ott tanultam meg úszni, biciklizni, fára mászni. Télen a befagyott halastavakon korcsolyáztunk. Tavasszal és ősszel nagyokat kirándultunk, jártuk az erdőket, megszerettem a csodaszép tolnai tájakat.
De odakötnek az első szerelmek, emlékszem, nyaranta a strandon a medencepartról lopva – vagy nem is olyan szemérmesen? − figyeltük a fiúkat. Sohasem felejtem el az első diszkózásomat, tizennégy évesen, a barátnőktől kölcsönkért trapéznadrágban.

Bővebben…

 

Korábbi Tolna megyei magazin:

vital 2015-junius
2014.

 


Megjelent a Tolna megye magazin!

Egyedülálló fejlesztések Tolna városában

Tolna város olyan fejlesztéseket hajtott végre eddig és tervez a jövőben is, amelyek nemcsak az itt lakók, hanem a környékbeliek életét is megkönnyíti, Akár az új kerékpárútról, akár az egykori laktanya egyedülálló hasznosításáról van is szó. Appelshoffer Ágnes polgármester a turizmust is jelentősen befolyásoló beruházásokról nyilatkozott. (…) Tovább»
 

Nagymányok jól gazdálkodik egyre gyarapodó iparterületeivel
A közel háromezer lelkes kisváros a Mecsek északkeleti oldalán, Tolna megye déli peremén található. Természeti adottságai jó lehetőséget biztosítanak erdei kirándulásra, akár nagyobb túrákra, vadászatra. A hegyeken-dombokon szőlősök húzódnak. Karl Béla polgármester vendégei voltunk. (…) Tovább»
 

Szekszárd több mint jó bor, gyarapodó megyeszékhely
Az évről évre folyamatosan fejlődő Szekszárd egyre épülő-szépülő otthona az itt lakóknak, gazdag élményekkel kecsegtető pihenőhelye az erre járóknak, turisták tömegét vonzó helyszíne a borászati, gasztronómiai és kulturális rendezvényeknek. A megyei jogú város polgármesterétől, Ács Rezsőtől kértünk interjút. (…) Tovább»
 

Az együttműködés jegyében készül Paks városa az előtte álló feladatokra
Az átlagosnál magasabb színvonalon működteti térségi feladatokat felvállaló intézményeit, szolgáltatásait, sokat áldoz sportra, egészségügyre és kultúrára a paksi önkormányzat. Napi teendőt jelent a közelgő erőműépítésre való felkészülés, ami a város szlogenjének megfelelően az együttműködés jegyében zajlik. Az elmúlt év a tervezésé volt, az idei a kivitelezésé lesz – mondta beszélgetésünk elején Szabó Péter polgármester. (…) Tovább»