A Nyíregyházi Főiskola külkapcsolatai

A Nyíregyházi Főiskolának, amely Magyarország legkeletibb nagyvárosában, Nyíregyházán, a Nyírség szívében található, csaknem ötezer hallgatója van. A főiskola élénk külkapcsolatokat ápol.

 NYF_Botanikus kert-w

A Nyíregyházi Főiskola nemzetközi kapcsolatai Európa több országára kiterjednek. A vezetőség kiemelt feladatának tekinti, hogy az Európai Unió keleti peremén, Szlovákia, Románia és Ukrajna közvetlen közelségében pályázatok, tudományos és művészeti együttműködések révén erősítse a közös európai felsőoktatási és kulturális rendszert. Legszélesebb kapcsolatai a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Főiskolával és a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemmel vannak.

Az innovatív szemléletű regionális szerepvállalás intenzitásának növelésére az intézmény létrehozta a Partiumi Tudáscentrumot mint az innovatív szempontú kutatás, képzés és koordináció fórumát.  A főiskola e szervezeten belül (2010-ben) két spin-off céget alapított a kutatások és a képzési kapacitás gyakorlati hasznosítására. A kutatás-fejlesztési és innovációs intézményi tevékenység egyre intenzívebben fordul a megyei és a regionális igények szolgálata felé.

Az új évezred második évtizedének közepén a főiskola mindezekkel a lehetőségeivel összhangban fokozott mértékben kínál hallgatóinak jó elhelyezkedési távlatokat, idegennyelv-ismeretet, a régiónak pedig kulturális és gazdálkodási szolgáltatást.

Képünkön a botanikus kert: a szabadidő és az önképzés kiváló helyszíne

A Nyíregyházi Főiskoláról többet is megtudhat itt: